Free Shipping for All orders over 69,90€ - All European Countries
+33 1 41 73 32 39 69,90 €

FIÓKOM

 

hogyan lehet fiókot létrehozni?

 

Kattintson a "Fiókom" linkre, majd a "Fiók létrehozása" gombra. Töltse ki az összes szükséges információt és kattintson a "Fiók létrehozása" gombra.

 

HOGYAN VÁLTOZTATOM A FIÓKOM ADATAIT?

 

Kattintson a "Fiókom" linkre, majd a "Adataim" gombra, hogy módosítsa az adatait.

 

ELFELEJTETT JELSZÓ

 

Kattintson a "fiókom" linkre, majd az "elfelejtett jelszó"-ra és adja meg az e-mail címét, amivel regisztrált. Erre az e-mail címre küldjük a jelszó visszaállításhoz szükséges lépéseket.

 

RENDELÉS

 

RENDELÉS HOGYAN TUDOK RENDELNI?

 

Kattintson a termékre, amit kiválasztott, válasszon méretet és mennyiséget, majd nyomja meg a "Kosárba"gombot. A kosár tartalma látható az oldal jobb oldalán. Vásárláshoz nyomja meg a "Rendelés" gombot.

 

RENDELHETEK ÚGY, HOGY NINCSEN FIÓKOM?

 

Nem. Csak úgy lehet rendelni, ha van saját fiókja. Kérjük nézze meg a "Fiók létrehozása" pontot.

 

FIZETÉSI INFORMÁCIÓK

 

HOGYAN TUDOK FIZETNI?

 

Bármely fizetési módot is választja a vásárlás során, a rendelést csak az összeg megérkeztével áll módunkban elküldeni.

A következő fizetési feltételekkel rendelhet:

-          Bank kártyával: a rendeléseket a saját biztonságos szerverünkön keresztül is lehet fizetni Bank kártyával. Visa és MasterCard az elfogadott Bank kártyák.

-          Paypal: A fizetésnél kérjük válassza a Paypal opciót, és át lesz irányítva a Paypal oldalra, hogy teljesítse a fizetést.

 

A fizetés minden módja biztonságos szerveren keresztül történik. Harmadik személy nem férhet hozzá az adatokhoz. Az adatokat nem tároljuk.

 

SZÁLLíTÁS MIKOR

 

SZÁLLíTJÁK A RENDELÉST?

 

Kérjük minden egyes darabnál ellenőrizze, hogy rendelkezésre áll-e a termék. Miután leadta rendelését, a "Fiókom" linkre kattintva tájékozódhat a rendelés állapotáról. E-mailen fog kapni értesítést a szállításról és nyomkövetésről, amint a szállítmány el lett küldve. Az általános szállítási idő Magyarországra 4 munkanap.

 

MENNYIBE KERÜL A SZÁLLíTÁS?

 

A szállítási díjat a fizetendő végösszeg számolása elött automatikusan kalkuláljuk, ami több tényezőtől is függ, beleértve a termékeket és a választott szállítási módot.

 

Több információért kérjük nézze meg a szállítási feltételeket.

 

MENNYIBE KERÜL A SZÁLLíTÁS?

 

A szállítási díjat a fizetendő végösszeg számolása elött automatikusan kalkuláljuk, ami több tényezőtől is függ, beleértve a termékeket és a választott szállítási módot.

 

Több információért kérjük nézze meg a szállítási feltételeket.

 

SZÁLLíTANAK AZ ORSZÁGUNKBA?

 

Válasszon ki egy terméket és menjen a Rendelés gombra, majd a cím megadásánál a legördülő menüben láthatóak az országok, ahová jelenleg szállítunk. Ha nincs benne az ön országa, akkor sajnos oda nem szállítunk.

 

KELL ADÓT VAGY VÁMOT FIZETNI?

 

Az Európai Unión vagy az Egyesült Államokon kivülre történő szállítás esetén előfordulhat, hogy kell fizetni adót vagy vámot. Ezzel kapcsolatban a helyi vámhivatalnál tud érdeklődni.

 

ÁRU VISSZAKÜLDÉS

 

Kérjük nézze meg az áru visszaküldéséről szóló szabályzatot.

 

MI AZ AZ ÁRU VISSZAKÜLDÉSI SZABÁLYZAT?

 

Minden eladható állapotban lévő visszaküldött árut elfogadunk, a postázástól számított 30 napon belül. Lehetséges visszafizetés is és le is lehet vásárolni a kérdéses összeget. Árucserére is van lehetőség bizonyos termékeknél az alábbi feltételekkel:

 

-          eredeti csomagolás-tiszta használatlan állapot

-          nincs kimosva...

 

Az olyan árukat, amelyek nem felelnek meg a fentieknek nem áll módunkban kicserélni. (pl. cigaretta szagú, állatszőrös, láthatóan viselt stb.)*a vásárlók érdekében, az alsóneműket, fogvédőket, szuszpenzor betétet, akkor sem cseréljük vissza, ha új állapotban van.

 

HOGYAN KÜLDJEM VISSZA A VÁSÁROLT TERMÉKET?

Küldjön egy e-mailt az ügyfélszolgálatunknak a [email protected] e-mail címre és kérjen egy RMA számot. (Return Merchandise Authorization=visszáru jóváhagyás) Erre a számra minden visszaküldésnél szükség van, enélkül sokkal hosszadalmasabb lesz az egész procedúra. Az e-mailnek tartalmaznia kell a következőket:

-          rendelés száma-név amivel rendelt (nagyon fontos) és a cím-telefon szám

-          ahol napközben elérhető-az áru, amit vissza szeretne küldeni-a probléma részletes leírása-az igény megnevezése, hogy cserét vagy visszafizetést kér-e ha megkapta az RMA számot, akkor őrizze meg a későbbi hivatkozásokhoz. Csomagolja be az árut, minden kapott tartozékával, cimkék, leírás stb.

 

írja rá a doboz külsejére az RMA számot. Küldje vissza a csomagot biztosítva.

 

A visszaküldés költségét a vásárló fedezi. Minden visszafizetés és árucsere a venumfight.com döntése.